Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Aantal deelnemers brancheplan Verpakkingen groeit snel

Steeds meer bedrijven en organisaties sluiten zich aan bij het brancheplan Verpakkingen van Techniek Nederland. Op dit moment zijn er meer dan 20 bedrijven aangesloten en onlangs meldde een complete federatie zich aan bij het baanbrekende initiatief: ook Fedet doet mee!

Tijdens een ledenbijeenkomst van Fedet bezegelden Martin Eijsink, vicevoorzitter van de federatie, en Doekle Terpstra van Techniek Nederland de afspraak met een ferme handdruk. Fedet vertegenwoordigt een groot aantal elektrotechnische fabrikanten, importeurs en installatietechnische groothandels. Voorzitter Doekle Terpstra: ‘Fedet neemt met deelname aan het Brancheplan verantwoordelijkheid voor het terugdringen van de verpakkingsberg. Dat is goed nieuws, want alleen als de hele keten meedoet, kunnen we onze doelen realiseren.’

Verkleinen, verduurzamen, hergebruiken

De installatiebranche gebruikt veel verpakkingen voor apparatuur, installatiecomponenten en materialen. Het brancheplan Verpakkingen moet die hoeveelheid verkleinen, verduurzamen en hergebruiken. In 2025 wil de installatiebranche 20% minder plastic en kartonnen verpakkingen gebruiken. Bovendien zullen de verpakkingen die de branche over drie jaar nog gebruikt volledig recyclebaar zijn.

Na de start van het brancheplan in maart zijn de deelnemers met veel energie met elkaar aan de slag gegaan. Verschillende werkgroepen zijn bezig met onderzoek, pilots en het opschalen van bestaande initiatieven.

Doe ook mee!

De volgende installateurs, fabrikanten en groothandels doen al mee aan het brancheplan Verpakkingen: Aalberts, Abel Installatie, Bonarius, EQUANS, Famostar, Fedet, Hanzestrohm, Kemkens, Kuijpers, Oosterberg, Poppe Installatietechniek, Polytechniek, Rensa, Scheer & Foppen Installatietechniek, Schneider Electric, SPIE, TBI, Technische Unie, Unica, Van den Hoff Installatiebedrijf, Van Dorp en Wasco.

Om het brancheplan te laten slagen is het belangrijk dat zoveel mogelijk bedrijven zich aansluiten. Wilt u óók meedoen? Kijk voor meer informatie en aanmelden op deze pagina.

Download
Download

Heb je een vraag?

Neem dan even contact op met Laurens de Vrijer. Hij is vakspecialist en helpt je graag verder.

Update!

We zijn weer een aantal weken verder sinds de vorige nieuwsbrief. Tijd voor een update!

Veelgestelde vragen

Lees op deze pagina hoe je mee kunt doen, wat het je oplevert, wat de doelstellingen zijn en nog veel meer.
Veelgestelde vragen