Wie doet er mee?

Het Brancheplan Verpakkingen wordt ondersteund door diverse organisaties en partijen. Techniek Nederland, Fedet en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vervullen hierin een coördinerende en faciliterende rol.
Hieronder zie je een actuele lijst met betrokken organisaties/partijen.

Deelnemende partijen

De deelnemende partijen: committeren zich aan het opnemen van de doelstellingen voor 2025 in hun strategisch plan, een inspanningsverplichting en het jaarlijks deelnemen aan monitoring door het invullen van een enquête en aanleveren van benodigde data daarvoor. Dit zijn voornamelijk fabrikanten, groothandels en installateurs actief in de installatiesector.​

Ondersteunende partijen

De ondersteunende partijen: steunen de doelen en brengen kennis in, maar hoeven de doelstellingen niet op te nemen in het strategisch plan. Ondersteunende partijen zoals kennisinstellingen, verpakkingsfabrikanten/-groothandels of afvalverwerkers nemen geen deel aan de monitoring.  
Samenwerking met

Onderwijsinstellingen

We zijn op zoek naar samenwerkingen met onderwijsinstellingen voor verder onderzoek in het kader van de drie verduurzamingsstrategieën. Staat jouw bedrijf/ organisatie achter de doelstellingen van het Brancheplan Verpakkingen?

Lees hoe je mee kunt doen

Brancheplan Verpakkingen in beeld

Minder verpakkingen en hergebruiken. Dat is het doel van het Brancheplan Verpakkingen. Doet jouw bedrijf ook mee?
Ik wil meedoen!

Heb je een vraag?

Neem dan even contact op met Laurens de Vrijer. Hij is vakspecialist en helpt je graag verder.

Update!

We zijn weer een aantal weken verder sinds de vorige nieuwsbrief. Tijd voor een update!

Veelgestelde vragen

Lees op deze pagina hoe je mee kunt doen, wat het je oplevert, wat de doelstellingen zijn en nog veel meer.
Veelgestelde vragen
Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.