Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Minister De Jonge komt met groot nieuws op VSK

Hugo de Jonge was er dinsdag vroeg bij. De woonminister kwam naar Utrecht om de VSK 2022 te openen. Vóór het zover was, kwam hij met opzienbarend nieuws. In het VSK Kennis Theater kondigde hij aan dat de hybride warmtepomp vanaf 2026 de verwarmingsstandaard wordt in Nederlandse woningen. Een mijlpaal in de energietransitie. De minister presenteerde het nieuws samen met onze voorzitter Doekle Terpstra en met Arthur van Schayk namens de Verwarmingsindustrie.

Doekle Terpstra: ‘De aankondiging van de minister geeft duidelijkheid. Woningeigenaren, huurders en verhuurders weten waar ze aan toe zijn. En dat geldt ook voor installateurs en fabrikanten. Wij gaan monteurs opleiden, de fabrikanten gaan de productie opvoeren.’ Arthur van Schayk zei namens de fabrikanten dat hij en zijn collega’s het gaan waarmaken: ‘Als je ziet dat we nu ruim 400.000 cv-ketels per jaar produceren, dan moet het ook met hybride gaan lukken.’ Ook Hugo de Jonge is ervan overtuigd dat het plan gaat slagen: ‘Installateurs zeggen: dat kunnen wij. Fabrikanten zeggen: dat kunnen wij. Dus gaan we het doen.’

Download
Download

Heb je een vraag?

Neem dan even contact op met Laurens de Vrijer. Hij is vakspecialist en helpt je graag verder.

Update!

We zijn weer een aantal weken verder sinds de vorige nieuwsbrief. Tijd voor een update!

Veelgestelde vragen

Lees op deze pagina hoe je mee kunt doen, wat het je oplevert, wat de doelstellingen zijn en nog veel meer.
Veelgestelde vragen