Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Nu beschikbaar! Sjabloon Verpakkingsplan

Ben je deelnemer aan het Brancheplan Verpakkingen? Dan wordt aan jou gevraagd een verpakkingsplan op te stellen!

Ben je deelnemer aan het Brancheplan verpakkingen? Dan wordt aan jou gevraagd een verpakkingsplan op te stellen (zie hiervoor de aanvullende voorwaarden). In het verpakkingsplan stel je zelf doelen op voor jouw organisatie om verpakkingen te verminderen, verduurzamen en hergebruiken.

Omdat veel installateurs niet rechtstreeks verpakkingen inkopen en zich meer bezig houden met het scheiden en verwerken hiervan, is er een onderscheid gemaakt voor je rol in de keten. We vragen het volgende:

1) Fabrikanten en groothandel: verpakkingsplan voor het verminderen, verduurzamen en hergebruiken van verpakkingen. Je kunt hiervoor het Sjabloon Verpakkingsplannen downloaden en gebruiken. Dit sjabloon is ook te vinden in de kennisbank van de website.

2) Installateurs: afvalplan voor het scheiden, recyclen en hergebruiken van verpakkingen en emballage. Hier is nog geen sjabloon voor beschikbaar, maar in de Pilot afvalarme bouwplaats wordt daaraan gewerkt. Heb jij al een voorbeeld van een afvalplan? Deel deze dan met ons ter inspiratie.

Is het plan af en openbaar beschikbaar? Stuur dan een mail naar contact@brancheplanverpakkingen.nl met de volgende informatie:

- Naam organisatie

- Naam verpakkings- of afvalplan

- Weblink waar het plan te zien of te downloaden is

Heb je daarnaast al acties of successen die je wilt delen, stuur deze dan los mee. De plannen en best-practices worden gedeeld via de communicatiekanalen van het Brancheplan Verpakkingen. Volg jij ons al op Linkedin?

Sjabloon Verpakkingsplan
Voorbeeld voor de algemene inhoud van een verpakkingsplan. Voel je vrij om dit sjabloon of eigen opmaak te gebruiken.
Download
Download

Heb je een vraag?

Neem dan even contact op met Laurens de Vrijer. Hij is vakspecialist en helpt je graag verder.

Update!

We zijn weer een aantal weken verder sinds de vorige nieuwsbrief. Tijd voor een update!

Veelgestelde vragen

Lees op deze pagina hoe je mee kunt doen, wat het je oplevert, wat de doelstellingen zijn en nog veel meer.
Veelgestelde vragen