Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Programma update jaarlijkse bijeenkomst Brancheplan Verpakkingen

Op 13 mei vind de jaarlijkse bijeenkomst plaats. Benieuwd naar het verloop van de dag? Bekijk het programma en meld je aan als je dit nog niet hebt gedaan.

De jaarlijkse bijeenkomst van het Brancheplan Verpakkingen zal dit jaar plaatsvinden op maandag 13 mei.

Verloop van de dag

Tijdens het plenaire gedeelte geeft Wytze Kuijper (Cirkelstad) een keynote speech. Hagar Ligtvoet (directie Duurzame Leefomgeving en Circulaire Economie) is aanwezig namens het ministerie om een reflectie te delen. Ook volgt er een update uit verschillende groepen (stuurgroep, pilots, taskforce groothandels en werkgroep inkoop). We hebben weer een jaar vol impact achter de rug en delen de resultaten met je.

Inspiratiesessies

Na de positieve reacties van de vorige bijeenkomst zullen we ook deze keer na het plenaire gedeelte uiteengaan voor de inspiratiesessies. Er zullen twee rondes zijn waarbij gekozen kan worden uit maar liefst vier interessante onderwerpen. Welke onderwerpen dit zijn en wie er komen spreken is te vinden in het overzicht hieronder.

 1. Verpakkingsverordening - Ministerie I&W
  • De ontwikkelingen rondom verpakkingen gaan razendsnel! Het ministerie van I&W is nauw betrokken bij de ontwikkelingen van nieuwe wetgeving (PPWD). Zij nemen je graag mee in alle relevante elementen voor jouw organisatie.
 2. Blockchain technologie in foodsector - RTI Blockchain
  • We gebruiken jaarlijks heel wat ladingen aan herbruikbare emballage zoals pallets. Niet alle emballage wordt op een hoogwaardige manier hergebruikt. Hoe kan je data inzetten in de overstap naar een circulaire emballagestroom? RTI Blockchain deelt ervaringen over het sluiten van de emballagestromen in de bouw- en installatiesector.
 3. Kennisdeling duurzame alternatieven - Diversen
  • De ondersteunende partijen van het Brancheplan Verpakkingen delen graag het laaghangende fruit dat zij zien in het behalen van de doelstellingen van het brancheplan. Ze zullen jullie meenemen in de wereld van duurzame (transport)verpakkingen en concrete voorbeelden laten zien.
 4. Op weg naar de afvalarme bouwplaats - Pilot afvalarme bouwplaats
  • Een afvalarme bouwplaats begint al in de tenderfase! Daarom heeft de pilot afvalarme bouwplaats een afvalplan opgesteld met aandachtspunten per bouwfase. In deze deelsessie deelt de pilotgroep hoe jij het afvalplan kunt gebruiken in jouw organisatie.

De dag is niet klaar zonder feestelijk geborreld te hebben om gezamenlijk te kunnen proosten op weer een succesvol jaar Brancheplan Verpakkingen.

Programma

13:30 – 14:00 Inloop

14:00 – 15:10 Plenaire sessie

15:10 – 15:20 Koffie pauze

15:20 – 15:50 Inspiratiesessie ronde 1

16:00 – 16:30 Inspiratiesessie ronde 2

16:30 – 17:30 Afsluiting en borrel

Locatie en aanmelden

De jaarlijkse bijeenkomst vindt plaats in De Kas: De Bleek 13, 3447 GV Woerden, Utrecht. De Kas ligt ca 15 minuten lopen vanaf station Woerden. Ook is er voldoende gratis parkeergelegenheid rondom De Kas.

Aanmelden kan vooralsnog door een mail te sturen naar Susanne Klinge via: s.klinge@technieknederland.nl

Download
Download

Heb je een vraag?

Neem dan even contact op met Laurens de Vrijer. Hij is vakspecialist en helpt je graag verder.

Update!

We zijn weer een aantal weken verder sinds de vorige nieuwsbrief. Tijd voor een update!

Veelgestelde vragen

Lees op deze pagina hoe je mee kunt doen, wat het je oplevert, wat de doelstellingen zijn en nog veel meer.
Veelgestelde vragen