Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Taskforce Groothandel: Samen kom je écht verder!

Afgelopen woensdag zijn de inmiddels 9 deelnemende groothandels bijeengekomen in het Kras Stadion voor een logistieke workshop, verzorgd door de ondersteunde partij Circular Plastics Alliance.

Henk Kras gaf een introductie & masterclass rondom inzameling en hoogwaardig recyclen van plastics, het belang van closed loops, het innovatie potentieel van de alliantie en welke innovaties reeds beschikbaar zijn tav duurzame ladingdragers en herbruikbare product- en transportverpakkingen; allen ontwikkeld op basis van recyclaat.

Sebastiaan Scheers van Fedet heeft de deelnemers een update gegeven over de Taskforce Groothandel, pilot inzichten, gedeelde uitdagingen én kansen als we samen werken aan standaardisering binnen de logistieke keten met gedeelde (internationale) toeleveranciers.

Rein Hintzen van Circular Plastics Academy verzorgde met enkele gespecialiseerde partners 5 tafels met aan elkaar gerelateerde onderwerpen om als keten te kunnen versnellen:

1. Recycling & closed loops

2. Productie met PCR gecertificeerde grondstoffen

3. Reusable packaging

4. Ladingdragers

5. Data

Geweldig om te ervaren dat eerdere duurzame ideeën binnen de Taskforce gewoon nu al beschikbaar blijken te zijn en waar morgen direct al mee getest kan worden om gezamenlijk te kunnen versnellen! Daarentegen werden we ons met elkaar óók extra bewust van de absolute voorwaardelijkheid van een gesloten logistieke (retour) keten en op welke manieren een gedeeld registratie/ datasysteem hier binnen de keten bij zou kunnen ondersteunen. Zonder deze basis komen ladingdragers & herbruikbare (transport)verpakkingen niet retour en treden er zeer kostbare verliezen in de keten op; óók op het gebied van duurzaamheid. Binnenkort volgt een rapportage & evaluatie, waarna de volgende stappen bepaald worden.

De Groothandels die momenteel onder het Brancheplan actief zijn: Alius | itsme | Koninklijke Oosterberg | Rensa | Rexel | Schuurman Groep | Solar Nederland | Technische Unie | Wasco

Download
Download

Heb je een vraag?

Neem dan even contact op met Laurens de Vrijer. Hij is vakspecialist en helpt je graag verder.

Update!

We zijn weer een aantal weken verder sinds de vorige nieuwsbrief. Tijd voor een update!

Veelgestelde vragen

Lees op deze pagina hoe je mee kunt doen, wat het je oplevert, wat de doelstellingen zijn en nog veel meer.
Veelgestelde vragen