Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht

Vlog circulair installeren: Minder verpakkingsafval in Westerscheldetunnel!

220 kilo karton aan verpakkingen besparen bij het vervangen van armaturen in de Westerscheldetunnel door energiezuinige LED-armaturen. Croonwolter&dros deed dat. Bekijk de nieuwste aflevering van de vlogserie ‘Circulair installeren: hype of toekomst?' en laat je inspireren om hier ook werk van te maken!

Toen Croonwolter&dros de opdracht kreeg om 2.900 armaturen te vervangen door energiezuinige LED-armaturen in de Westerscheldetunnel werd samen met de leverancier Signify een verpakkingsstrategie ontwikkeld. In plaats van de nieuwe armaturen per stuk te verpakken, werden deze aangeleverd in bulkkartons en per 20 stuks verpakt. Daardoor werd 220 kilo karton aan verpakkingen in dit project bespaard! Ook kregen de oude armaturen een tweede leven in een ander project van Croonwolter&dros en zijn de oude armaturen verpakt in dezelfde bulkkartons.

Bekijk hieronder de vlog!

Ook aan de slag met verminderen van verpakkingen?

Dit is een mooi voorbeeld van het verminderen van verpakkingen in de installatiebranche. Wil jouw bedrijf of organisatie ook aan de slag met het verminderen en verduurzamen van verpakkingen? Kijk op deze pagina. Je leest alles over het brancheplan verpakkingen dat is opgesteld met en voor de installatiebranche en hoe je mee kunt doen! De ambitie is om toe te werken naar een circulaire economie, waarbij wij het gebruik van primaire grondstoffen van verpakkingen en het verpakkingsafval minimaliseren. Hiermee  dragen we bij aan de circulaire ambities van de Rijksoverheid om 50% minder primaire grondstoffen te gebruiken in 2030.

Meer informatie

Ga naar de afspeellijst om alle vlogs ‘Circulair installeren: hype of toekomst?’ - YouTube te bekijken! En kijk op pagina Circulaire economie | Techniek Nederland voor meer informatie over dit onderwerp.

Download
Download

Heb je een vraag?

Neem dan even contact op met Laurens de Vrijer. Hij is vakspecialist en helpt je graag verder.

Update!

We zijn weer een aantal weken verder sinds de vorige nieuwsbrief. Tijd voor een update!

Veelgestelde vragen

Lees op deze pagina hoe je mee kunt doen, wat het je oplevert, wat de doelstellingen zijn en nog veel meer.
Veelgestelde vragen